Petković i Todić u poseti socijalno ugroženim porodicama u opštini Leposavić

Leposavić
Izvor: Kosovo Online

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić obišli su socijalno ugrožene porodice na terioriji opštine Leposavić koje se izdržavaju prihodima od poljoprivredne proizvodnje i stočarstva.

Zahvaljujući podsticajnim sredstvima za razvoj poljoprivrede za koja Vlada Srbije godišnje izdvaja značajna finansijska sredstva, veliki broj domaćinstava na teritoriji opštine Leposavić opstaje i ostaje da živi od svog rada na ovim prostorima.

Opštinski zvaničnici zajedno sa predstavnikom Kancelarije za Kosovo i Metohiju obišli su najpre u selu Mošnica porodicu Časlava Petkovića, a zatim i porodice Veselina Petkovića i Radojka Mihajlovića.

Obilazak socijalno ugroženih porodica nastavljen je u selu Kajkovo posetom porodica Milana Nešovića i Srđana Stefanovića. U sklopu današnjih aktivnosti obilaska porodica, obiđena je i šestočlana porodica Dejana Blažarića iz Gornjeg Jarinja.

Posle Gornjeg Jarinja delegacija se uputila u selo Jeleniće, kako bi se upoznali sa uslovima u kojima živi seosko domaćinstvo Slobodana Jelenića.

Posle obilaska sela Mošnica, Gornje Jarinje, Kajkovo i Jeleniće sa desne strane Ibra delegacija nastavlja obilazak porodice Milana Stojanovića, koji živi u selu Strmac sa majkom, suprugom i dvoje dece.

Poseta je završena obilaskom porodica Bisere Ibrahimović, Latifa Ejupovića, Bajrama Ejupovića i Beha Islamovića iz Kaljina.