Petković: Kurti najveći zločinac i kriminalac na prostoru Zapadnog Balkana 

Beolgrad_240401_Petar Petković
Izvor: Kosovo Online

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je danas da je "Aljbin Kurti najveći zločinac i kriminalac na prostoru Zapadnog Balkana koji je prvo svojom destruktivnom i nasilnom politikom zapalio Kosovo i Metohiju, a sada želi da svojom šovinističkom politikom zapali i Severnu Makedoniju, Crnu Goru i čitav region".

Kurti je jedini faktor nestabilnosti na ovim prostorima, koji svakodnevno maltretira, hapsi, prebija i upucava Srbe i isključivi je krivac za svaku tenziju i krizu koju imamo na prostoru Kosova i Metohije. Osvedočeni lažov, zajedno sa svojim  poslušnikom Dželjajem Svečljom širi bezočne laži da je uhapšeno petoro lica sa Kosova i Metohije, a radi se o tome da je jedno lice samo zadržano"", naveo je Petković. 

Petković je poručio da bi Kurti trebalo da prestane da "obmanjuje međunarodnu   zajednicu". 

"Zato, neka korumpirani kriminalac Kurti prestane da obmanjuje međunarodnu zajednicu i kompletnu javnost, jer su njegove neistine toliko providne da je svakom pametnom jasno da su one isključivo proizvod mržnje prema Srbima na KiM i predsedniku Aleksandru Vučiću", istakao je direktor kancelarije za KiM.