Petković: Opozicija dobila lekciju iz patriotizma, Vučić iskreno odgovarao na sva pitanja

Petar Petković
Izvor: Print Screen

U poslednja dva dana mogla se videti razlika između odgovorne državotvorne politike prema Кosovu koju je predstavljao predsednik Aleksandar Vučić, i sa druge strane cirkusantske, bezidejne i neodgovorne politike opozicije prema najvažnijem nacionalnom pitanju, koja je u toku ova dva dana dobila lekciju iz patriotizma koju će dugo pamtiti, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

"Opozicija je još jednom pokazala da ih muke Srba na Кosovu i Metohiji ne zanimaju, da ih baš briga za naše heroje koji su ih gledali sa skupštinske galerije dok su pokušavali da izazovu haos, već da ih samo zanima da sakupe jeftine političke poene i isprovociraju nasilje", saopštio je Petković.

Prema njegovim rečima, Vučić je tokom rasprave u Skupštini koja je trajala duže od 20 sati iskreno odgovarao na sva pitanja.

"Posle više od 20 sati rasprave, predsednik Vučić je govoreći o francusko-nemačkoj inicijativi koja mu je predočena, argumentovano i realno odgovarao na sva pitanja i napade opozicije, koliko god oni bili neutemeljeni, jer je predsedniku Vučiću važno da našem narodu i svim građanima predstavi objektivno stanje na terenu i ukaže na sve izazove s kojima se naša država i naš narod na КiM suočavaju, a ne da politički profitira na muci našeg naroda", naveo je Petković.

Petković je naglasio da je najvažnije to što je Vučić bez uvijanja, direktno i nedvosmisleno poručio da Srbija nikada neće pristati na članstvo Кosova u Ujedinjenim nacijama, niti na bilo koji način priznati nezavisnost, što je tokom rasprave ponovio više puta.

"Umesto jedinstva oko najvažnijeg pitanja, sloge i mudrosti, mogli smo da vidimo kako izgleda kada opozicija partijske i političke interese stavi u prvi plan i kada iz takvih neodgovornih političara krene da kulja mržnja i njihovo ogoljeno nasilje u Skupštini. Takođe, cela Srbija je s druge strane mogla da vidi kako se odgovorno, hrabro i pristojno predsednik Vučić bori za narod i državu. Jakim argumentima, suvim činjenicama i ozbiljnošću, predsednik Vučić je pokazao kako se vodi diskusija u Skupštini", poručio je Petković.