Petković: Preminula Slobodanka Krstić, majka dvojice sinova koje je kidnapovala i ubila OVK

Slobodanka Krstić sa slikom sinova u rukama
Izvor: Facebook/Petar Petković

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je danas da je preminula Slobodanka Krstić, kojoj je OVK 24. juna 1988. godine kidnapovala i ubila dvojicu sinova, i poručio da Srbija neće odustati od potrage za njihovim telima, kao ni od potrage za drugim nestalim i kidnapovanim Srbima.

"Napustila nas je Slobodanka Krstić, majka kojoj je teroristička UČK 24. juna 1998. godine kidnapovala i potom brutalno ubila sinove Miodraga i Milovana", naveo je Petković na Fejsbuku.

On je dodao da su braća tog kobnog dana krenula od Beograda put Rečana kraj Suve reke, gde im je dom.

"Ali kući nikada majci, ocu, deci i suprugama nisu stigli .Oteti su i brutalno likvidirani. Majka Slobodanka svoj život je posvetila potrazi za svojim sinovima, a umrla je ne saznavši gde su im kosti, da bi bar mogla da ih sahrani i oplače. Četvrt veka ih je tražila i sada se pridružila svojim sokolovima u carstvu nebeskom. Danas smo je ispratili na večni počinak", naveo je Petković.

Petković je naglasio Srbija neće odustati od potrage za telima Miodraga i Milovana, ali ni od potrage za preostalim nestalim i kidnapovanim Srbima, kako bi porodice našle svoj mir.