Petković: Prijem Kosova kao pridruženog člana PS Natoa još jedna nagrada za teror nad Srbima

Beograd_240315_Petar Petković
Izvor: Kosovo Online

Prijem Kosova kao pridruženog člana Parlamentarne skupštine Natoa, ogolio je svu politiku dvostrukih aršina Zapada koji je još jednom nagradio "svoje čedo" za sva kršenja sporazuma i teror nad srpskim narodom na Kosovu, saopštio je danas direktor kancelarije za KiM Petar Petković.

Ukazuje da iako je pod sankcijama EU, Kosovo je dobilo viznu liberalizaciju, učestvuje na svim međunarodnim skupovima i napreduje ka međunarodnim organizacijama.

"Kakve su to sankcije Zapada protiv Pristine, a tokom kojih tzv. Kosovo dobija viznu liberalizaciju, učestvuje na svim međunarodnim skupovima i napreduje ka određenim međunarodnim organizacijama? Da li su unapređenim statusom pridruženog člana u Parlamentarnoj skupštini Nato, Kurti i Priština nagrađeni za upucavanje Srećka Sofronijevića, Dragiše Galjka, braće Stefana i Miloša Stojanovića? Da li su ovaj status zaslužili zbog godišnjice nasilnog upada i preuzimanja opština na severu KiM, koje drže protivno volji većinski srpskog naroda na severu koje danonoćno maltretiraju i obespravljuju ili mozda taj status zaslužuju time sto 12 meseci zabranjuju ulazak srpske robe na KiM? Da li je odbijanje Prištine da više od 11 godina ne formura ZSO zapravo zasluga za status pridruženog clana u PS Nato", naveo je Petković u saopštenju.

Petković ističe da je jasno je "kao dan" da teror Aljbina Kurtija nailazi na otvorenu podršku moćnih sila koje su spremne da zažmure na "sva nepočinstva režima u Prištini ukoliko to odgovara njihovim geopolitičkim ciljevima".

Srbija je, sa druga strane, konstatuje, izložena stalnim pritiscima i osudama zapadnih sila.

"Kao što smo na delu videli da nikakve garancije ni EU ni Nato ne važe kada su Srbi u pitanju, tako svedočimo još jednom sunovratu vrednosti zarad nečijih geopolitickih interesa na prostoru Zapadnog Balkana. Svedoci smo kako mnogi, naročito u poslednje vreme, vrše snazan pritisak na Srbiju i srpski narod, jer jasno je da je jaka Srbija na celu sa Aleksandrom Vučićem trn u oku brojnim zapadnim moćnicima", ukazao je Petković.

Poručuje da će Srbija bez obzira na sve nastojati da sačubva mir i bezbednost i bude uz svoj narod na Kosovu.

"Pretrpeo je srpski narod mnogo u svojoj istoriji, ali nikada nije dozvolio da mu prodaju rog za sveću, pa nećemo ni sada. Prozreli smo itekako ove igre Kurtija i Zapada i sigurno nećemo nasesti na njih. Naše je da čuvamo mir i srpski narod na Kosovu i Metohiji i to ćemo nastaviti da činimo koliko god okolnosti bile teške", zaključio je on.