Petković: Pritvor nedužnima Petroviću i Obrenoviću, na slobodi zlikovci koji pucaju u leđa Srbima

Petar Petković
Izvor: Prt. Scr.

Izricanje jednomesečnog pritvora Radošu Petroviću i Dušanu Obrenoviću, koje je KFOR nasumično i neosnovano zadržao, a potom i predao Kurtijevoj zločinačkoj policiji, nastavak je ogoljenog nasilja prištinskog režima nad Srbima na Kosovu i Metohiji, navoodi se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

On je istakao da su Petrović i Obrenović utamničeni bez ikakvih dokaza da su učestvovali u bilo kakvom krivičnom delu, a jedina krivica je što nose srpsko ime i prezime, i to je jasan pokušaj zastrašivanja i pretnja svakom Srbinu na KiM. 

Petković je istakao da je Obrenović, povrh svega, kako je potvrdio njegov branilac, i divljački prebijen od strane Kurtijeve policije, a deo odgovornosti za to snose i oni koji su ga predali na milost i nemilost zlikovcima.

"Ovom suluduom odlukom politički instruisanog pravosuđa Kurti nastavlja da prkosi i tera inat međunarodnoj zajednici, koja od njega jasno zahteva da deeskalira situaciju i da prestane da sprovodi nasilje na severu KiM. Sa druge strane, zlikovac u policijskoj uniformi koji je hladnokrvno iz automatske puške ustrelio u leđa golorukog Srbina Dragišu Galjka šeta slobodno, valjda da bi imao još neku priliku da puca u Srbe, jer Kurtijevi sudovi, čak i kad reaguju u sličnim situacijama, tradicionalno tretiraju pokušaje ubistva Srba blaže nego komunalne prekršaje", naveo je Petković. 

Ukazao je da ponašanje Kurtijeve policije i njegovog inkvizitorskog pravosuđa nastavlja da nas udaljava od svakog pokušaja normalizacije odnosa i potvrđuje rešenost Prištine da u eskalaciji ide do kraja, ne mareći za zdravlje i živote ljudi.