Petković: Stamenkovski nije u stanju da uvidi da Srbi sa KiM u Vučiću vide čuvara njihove bezbednosti

Petković
Izvor: Kosovo Online

Član predsedništva SNS Petar Petković istakao je da je predsednca Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski do te mere "ogrezla u samoljublju i negiranju stvarnosti" da nije u stanju da uvidi da Srbi sa Kosova jedino u predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću prepoznaju pouzdanog čuvara njihove bezbednosti i garanta njihove sigurne budućnosti.

"Dok se gospođa Đurđević Stamenkovski kuraži i sa bezbedne udaljenosti uzvikuje da ne da Trepču, predsednik Vučić je obezbedio dodatna primanja za još 525 rudara. Dok gospođa Đurđević Stamenkovski priželjkuje rat sa Albancima i NATO, čime bi u crno zavila ne samo Srbe na Кosovu i Metohiji, već i čitav srpski narod, predsednik Vučić državničkom mudrošću čuva mir i perspektive opstanka naših sunarodnika u pokrajini", naveo je Petković u saopštenju.

On je dodao da Srbi sa Kosova znaju da nema lakih pobeda.

"Uprkos tome što demagozi, odnosno lažni rodoljubi poput pomenute gospođe, srpskom narodu na Кosovu i Metohiji lakomisleno i neodgovorno obećavaju kule u gradove, Srbi dobro znaju šta su granice mogućeg i da u borbi koju Srbija predvođena predsednikom Vučićem za njih vodi nema lakih pobeda", naglasio je Petković.

Kako je istakao, Srbi su preživeli mnogo toga da bi postali žrtve, kako je naveo, "lažova i ekstremista".

"Srbi na Кosovu i Metohiji su previše toga preživeli da bi dozvolili da  postanu žrtve lažova i ekstremista koji bi da se sa Terazija igraju rata i kockaju njihovim životima", zaključio je Petković.

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je danas da je sastanak predstavnika Vlade Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa kosovskim Srbima "predstavljao pozornicu za carevo novo odelo".