Petković: Svaka srpska Nova godina zalog je ostanka na ognjištima predaka

Petar Petković
Izvor: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je pravoslavnu Novu godinu, navodeći da obeležavanje ovog dana za srpski narod na Kosovu i Metohiji ima poseban značaj.

“U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje lično ime, svim Srpkinjama i Srbima na prostoru Kosova i Metohije, čestitam srpsku Novu godinu, da je u miru i dobrom zdravlju provedu sa svojim bližnjima. Obeležavanje pravoslavne Nove godine za srpski narod na Kosovu i Metohiji ima poseban značaj i deo je našeg identiteta, naše bogate tradicije i baštine, duboko ukorenjeno u naš pravoslavni identitet”, rekao je Petković.

Dodao je da svaka srpska Nova godina na našim vekovnim ognjištima na Kosovu i Metohiji zalog je našeg ostanka i opstanka na zemlji naših predaka.

“Mi ćemo, draga braćo i sestre, kao Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastaviti da kroz ulaganja u infrastrukturu, nove kuće i stanove, nove bolnice i ambulante, vrtiće i škole, nova radna mesta činimo sve kako bi nam i ova godina donela boljitak i prosperitet, ali i miran suživot sa našim komšijama jer bez mira sva su naša stremljenja uzaludna”, izjavio je on.