Petković: Svaki pokušaj političke zloupotrebe događaja na Kosovu delikt protiv Srbije i srpskog naroda

Petar Petković
Izvor: Kosovo Online

Svaki pokušaj političke zloupotrebe današnjih događaja na Кosovu i Metohiji, sve što nije jasna i nedvosmisleslena podrška Srbima na severu pokrajine i poziv na jedinstvo i miran otpor, jeste delikt protiv Srbije, srpskog naroda i srpskih državnih i nacionalnih interesa, poručio direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković.

Petković je istakao da je jasno da Кurtijevi pokušaji da izazove novi rat u Srbiji eskaliraju iz dana u dan, i da je "jedini način da srpski narod, kako na Кosovu i Metohiji, a tako i u ostatku zemlje, bude pošteđen novih stradanja odlučna borba za mir", jer sukob u koji Кurti pokušava da uvuče Srbiju ne bi bio samo sukob sa, kako kaže, Кurtijevom bandom.

"Svako ko u ovoj situaciji zbog političke dobiti gazi preko srpskog naroda i države Srbije ne zaslužuje da se uopšte bavi politikom. Opozicioni profiteri iz Beograda koji bi da na nesreći naroda ućare po neki politički poen, danas se upisuju na stranice srama srpske istorije, jer ispostavlja se da su neki pojedinci na ovdašnjoj političkoj sceni i mediji koji ih opslužuju toliko zaraženi autošovinizmom i mržnjom prema predsedniku Aleksandru Vučiću da su spremni da u divljačkom napadu Aljbina Кurtija na naš narod na Кosovu i Metohiji stanu na stranu Кurtija, a protiv sopstvene države i predsednika", podvukao je Petković u saopštenju.

Naglasio je da su to isti oni koji su se sakrivali "pod jorgan" i tokom martovskog pogroma 2004. i prilikom jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, a sada se junače i žele da ratuju sa NATO paktom, ali tuđom krvlju i životima.

"Кurti po svaku cenu želi rat, i naša država, iako su za sve nas bolna hapšenja i maltretiranje naših sunarodnika na severu Кosova i Metohije, neće dozvoli da bude isprovocirana od strane jednog iskompleksiranog i poremećenog šoviniste u Prištini i njegovih inostranih suflera", zaključio je Petković.