Pokret Samoopredeljenje: Ispunili smo obećanja za 2021.

Arber Redžaj
Izvor: Kosovapress

Pokret Samoopredeljenje smatra devetomesečni rad Kurtijeve vlade uspešnim, kao i da su u 2021. godini ispunili skoro sva obećanja, prenosi Kosova Pres.

Poslanik Pokreta Samoopredeljenje, Arber Redžaj, kaže za Kosova Pres, da je na prvom mestu za vladu bilo razbijanje monopola i raspodela sredstava u segmentima društva.

"Došlo je do borbe bez presedana protiv korupcije i organizovanog kriminala, gde je uništeno preko 50 kriminalnih grupa. Rad ove vlade bio je kao prvo borba protiv korupcije i institucionalnog organizovanog kriminala. Osim toga, izradili smo i nakon januara ćemo podneti Skupštini zakon koji se odnosi na oduzimanje neopravdno stečene imovine", rekao je on.

Jasna slika Kurtijeve vlade, kaže Redžaj, biće 2022. godina, za koju su već izradili budžet.

"Izglasavanje budžeta za sledeću godinu je vizija kako mi vidimo Kosovo. Ovde smo sjajno izašli da predstavimo uglavnom našu viziju. Budućnost pripada građanima Republike, uradićemo to odmah posle januara", irekao je on.

Redžaj uspehom smatra i ispunjenje obećanja da će se vakcinisati preko 60 odsto građana protiv kovida-19.

"Vlada Kurtija je imala brz razvoj, bila je veoma aktivna vlada. Ono što smo obećavali, u smislu vakcinacije 60 odsto stanovništva, ostvarili smo u prvoj godini vlasti, dodajte ovde vakcinaciju naših građana koji dolaze iz dijaspore“, rekao je on.

Što se tiče rada Skupštine, Redžaj kaže da su lokalni izbori usporili zakonodavnu agendu

"Imali smo lokalne izbore od nacionalnog interesa, koji su donekle odložili zakonodavnu agendu. Međutim, primetan je nedostatak političkih subjekata u radu Skupštine u vreme lokalnih izbora, jer oni imaju svoj značaj. Neposredno posle izbora, ali i pre njih, potrudili smo da završimo zakonodavnu agendu za koju smo glasali kao narodni poslanici", dodaje on.

Kurtijeva vlada je formirana 22. marta 2021. godine, nakon pobede na opštim izborima 14. februara.