Policija na severu opremljena snajperima, mitraljezima, kalašnjikovima i šok bombama

ROSU - Oklopno vozilo
Izvor: Reporteri

Policijske jedinice koje su raspoređene na nekoliko punktova na severu Kosova u blizini prelaza Jarinje i Brnjak opremljene su teškim naoružanjem, koje se razvrstava u dugo i kratko oružje, piše Reporteri.

Građani sa severa Kosova su se okupili na Jarinju u znak protesta zbog odluke Ministarstva unutrašnjih poslova o probnim tablicama za vozila sa srpskim registarskim tablicama koja ulaze na teritoriju Kosova.

Policijski timovi Jedinica za specijalne intervencije „FIT“ naoružani su snajperima, kalašnjikovima, mitraljezima, dugim puškama, ali i kratkim oružjem, koje je primarno za svakog policajca, piše portal Kalkso.

Specijalne operativne jedinice „NJSO“ opremljene dugim oružjem poput kalašnjikova i kratkim oružjem poput „gloka“, suzavcem i šok bombama.

Više od 6 oklopnih vozila nalazi se na prelazu Jarinje na tri lokacije.

Prethodno je Ljajmi objavio tekst, uz prateće slike, da Srbe koji se nalaze na brdima u blizini Jarinja, posmatraju snajperisti Rosu. Isti portak je preneo da je više pripadnika Rosu angažovano na sličnim zadacima.

Dardanija=Srbija
21. Septembar 2021.
Albanska sramota, na ne naoružan narod sa bornim kolima, topovima, snajperima. Ali opet sve je to samo njihovo glupiranje - da i ti Srbi uzmu oružije nista im ovaj NJSO tu nebi mogao. Samo prave probleme da bi mazali oči Albanskom narodu koji beži sa Kosova zbog njihove nesposobnosti.
Lii
22. Septembar 2021.
Bravo policia Kosovë