Policija traga za napadačima na Kastratija, objavljen video snimak događaja

Napad na Ćendrona Kastratija
Izvor: GazzetaExpress

Portparol Kosovske policije za region Gnjilana Ismet Hašani potvrdio je večeras da je aktuelni gradonačelnik Kamenice Ćendron Kastrati napadnut sinoć u Donjem Karačevu, prenosi Gazeta ekspres.

Iako su mediji na albanskom ranije danas objavili da su iz Kosovske policije saopštili da napad na Kastratija nije prijavljen, Hašani je rekao da je Kastratijev automobil oštećen, ali da odgovorni za ovaj napad još uvek nisu otkriveni.

"Slučaj se dogodio u selu Donje Karačevo. Radi se o napadu i pričinjenoj materijalnoj šteti na automobilu. Policija radi na identifikaciji odgovornih lica i slučaj se istražuje", rekao je Hašani.

Kastrati je ranije rekao da su ga u zasedi u Donjem Karačevu sačekali pripadnici Samoopredeljenje među kojima je i suprug njegove protiv kandidatkinje u trci za gradonačelnika Kamenice.

"U Karačevu sam upao u zasedu i napadnut sam. Uspeo sam da ih identifikujem, radi se o Besimu Feru, Bujaru Feru i Bekima Keki. Izbegli smo prvi napad, ali je onda usledio novi napad posle sat vremena", rekao je Kastrati.

Da je do napada zaista došlo potvrđuje i šef izbornog štaba Socijaldemokratske partije u Kamenici Arijanit Ibrahimi koji je svoju tvrdnju potkrepio i video snimkom događaja.