Popović: NATO nije uspeo da nam otme Kosovo, nikada ne zaboraviti bombardovanje

Nenad Popović
Izvor: Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj

I posle 23 godine od NATO bombardovanja ovaj vojni savez nije uspeo u svom jedinom cilju – da otme Kosovo od Srbije, izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

"Prave namere NATO agresije bile su da se Srbija rasparča i ekonomski uništi, a da se srpski narod moralno i duhovno slomi, jer NATO paktu ne odgovara da na Balkanu ima slobodnu i suverenu državu koja ima snage za nezavisno političko odlučivanje", rekao je Popović, navodi se u sapštenju iz njegovog kabineta.

Kako je dodao, hiljade ubijenih nevinih civila, srušene fabrike, bolnice, škole, mostovi, rezultat su "agresije na našu zemlju koja se sprovodila pod perfidnim i zloslutnim imenom 'Milosrdni anđeo'".

Popović je istakao da je NATO pakt tokom 78 dana bombardovanja zasipao Srbiju bombama sa osiromašenim uranijumom koje su ostavile trajne posledice po zdravlje nacije, kao i da je Srbija tih dana, protivno svim međunarodnim konvencijama, bila bombardovana kasetnim bombama od kojih su stradali najviše civili.

"Zato ne smemo da dozvolimo da Srbiji spočitavaju lekcije oni koji svakodnevno krše međunarodno pravo i upotrebljavaju silu u ispunjenju svojih političkih interesa", rekao je Popović.

Po njegovim rečima, Srbija je suverena i ekonomski snažna država koja sama bira svoj put i saveznike vodeći računa o sopstvenim državnim i nacionalnim interesima.

"Nikada ne smemo da zaboravimo NATO agresiju i našu ubijenu decu i porušenu zemlju", zaključio je Popović..