Poslanici sa Kosova: Potpisan sporazum u Vašingtonu od vitalnog značaja

Kandidati SNS za poslanike sa Kosova
Izvor: Kosovo Online

Današnji bilateralni sporazum, potpisan između Srbije i SAD u Vašingtonu kojim se stvaraju uslovi za normalizaciju ekonomskih odnosa Beograda i Prištine, od vitalnog je značaja za naš narod na КiM, za Srbiju i ceo region, saopštili su poslanici sa Kosova u Narodnoj Skupštini Republike Srbije.

„Taj strateški plan otvara mogućnosti koje su bile nedostižne u protekle dve decenije opstanka za goli život na Кosovu i Metohiji“, poručili su poslanici Danijela Vujičić, Ljubomir Marić i Milan Savić.

Naglasili su da je predsednik Vučić je još jednom svima dokazao, da će uvek i na svakom mestu biti čvrst u stavu neprihvatanja nezavisnoti Kosova.

„Upravo zbog takvog stava ima najveću podršku od našeg naroda na Кosovu i Metohiji“, naglasili su poslanici.  

Istakli su da su čvrste garancije zaštite imovine Srpske pravoslavne Crkve na Кosovu, značajne su ne samo za SPC i Srbe, „koji su se u najtežim godinama za nama, često na zgarištima svetinja okupljali, već za civilizacijsku hrišćansku istorijsku i kulturnu baštinu“. 

Ocenili su da će pristupanje Prištine „Mini Šengenu“, čiji je inicijator predsednik Vučić, i stvaranje  jedinstvenog tržišta osigurati  neophodan protok ljudi, robe i usluga i otvoriti veliku mogućnost ekonomskog rasta.  

„Ono što je svakako bitno i preduslov za ekonsmski razvoj je da sporazum predviđa ozbiljna infrastrukturna uluaganja od kojih će najveću korist imati naš narod na Кosovu i Metohiji, kao i cela Srbija jer će postati tranzitni lider i najveći evropski koridor, što će dodatno privući investitore“, navodi se u saopštenju. 

Dodaje se da garanciju tome daje i deo sporazuma koji predviđa dolazak Američkog razvojnog fonda u Beograd, kao i najvaljenih razvojnih sredstava iz Američke izvoz-uvoz banke u Srbiju što će biti veliki zamajac za nova radna mesta mladima.

„Ono što je danas naša delegacija predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem postigla u Vašingtonu, jasno govori o snazi Srbije danas, o dalekovidosti i strateškom vođenju zemlje u sigurno sutra, ali i o srpskom narodu koji je znao da podrži viziju budućnosti“, zaključuju u saopštenju poslanici sa Kosova u Narodnoj Skupštini Republike Srbije.