Poslanici Skupštine Srbije sa ministrom turizma Albanije

Skupstina Srbije
Izvor: Tanjug

Članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Albanijom u Skupštini Srbije, na čelu sa predsednikom Grupe Srbislavom Filipovićem, razgovarali su danas sa ministrom turizma i životne sredine Albanije Blendijem Klosijem, saošteno je iz Skupštine Srbije.

Filipović je istakao da su Srbi i Albanci dva najbrojnija naroda na Balkanu i da stabilnost ovog regiona zavisi upravo od njihovih međusobnih dobrih odnosa i saradnje, prenosi Tanjug.

"Bitno je razgovarati o svim temama i pitanjima, čak i o onim oko kojih se ne slažemo", naveo je Filipović i dodao da su zajednički interes Srbije i Albanije stabilnost, ekonomski napredak i evropske integracije.

Izneo je uverenje da dva naroda mogu mnogo toga da postignu kroz bolje upoznavanje i saradnju, čemu veliki doprinos mogu dati parlamentarci, kao direktno birani predstavnici građana.

Naveo je takođe i da poslednjih nekoliko godina postoji velika zainteresovanost građana Srbije za albansko primorje, kao i da je za Srbiju važno da se uvećaju turističke posete i privredna saradnja.

Ministar turizma i životne sredine Albanije Blendi Klosi je izrazio zadovoljstvo posetom i mogućnošću da razgovara o turizmu, koji je od velike važnosti za Albaniju.

"Interes obe države je da se uvećaju turističke posete i razmene. Povećanjem broja turista, stvaramo ambasadore prijateljstva, čime se povećava i međusobno razumevanje i potreba za saradnjom naše dve zemlje", istakao je Klosi.

Sastanku su prisustvovali i članovi grupe prijateljstva Snežana Paunović, Dragomir Karić, Uglješa Mrdić i Nenad Mitrović, kao i ambasador Albanije u Srbiji Ilir Bočka.

Oni su istakli važnost saradnje Srbije i Albanije, čemu veliki doprinos mogu dati parlamentarci i ukazali na značaj turizma i izgradnje saobraćajne infrastrukture, u cilju boljeg povezivanja dva naroda.

Sagovornici su posebno pohvalili inicijativu „Mali Šengen“, koju su zajednički predstavili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Albanije Edi Rama i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće sutra u Palati Srbija ministra turizma i životne sredine Albanije Blendija Klosija, saopšteno je iz kabineta predsednika.