Predsedništvo Skupštine bez kvoruma, ABK traži raspravu o gasovodu

skupština Kosova
Izvor: Gazeta Ekspres

Sednica Predsedništva Skupštine nije danas održana zbog nedostatka kvoruma, a odsutni su bili potpredsednici parlamenta, prenosi Ekonomija onlajn.

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri je negodovao zbog nedostatka kvoruma i naveo da bi hitno trebalo zakazati debatu o projektu gasovoda.

"Pošto nije bilo kvoruma, sastanak nije održan. Trebalo bi da se održi skupštinska rasprava o pitanju koje smo pokrenuli u vezi sa gasnim projektom sa američkim MCC-om", rekao je Tahiri.

On je naveo da rasprave nemaju direktno obavezujuće dejstvo na vladu, ali da pitanje američkog gasnog projekta mora da se vrati na dnevni red, jer se, dodaje, njegovim odbijanjem nanosi velika šteta Kosovu, a vlada nije dala nijedan argument za tu svoju odluku. 

Na dnevnom redu današnje sednice Predsedništva Parlamenta trebalo je da budu nedovršene tačke sa prethodnih sednica, ali i organizovanje nove sednice, na čijem dnevnom redu treba da bude rasprava o odluci vlade o otkazivanju projekta gasovoda.