Premijerka i ministri čestitali Ramazanski bajram: Duh zajedništva u korist razvoja zemlje

Vlada Srbije
Izvor: Wikipedia/ETH-Archiv

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je Ramazanski bajram Rijasetu Islamske zajednice Srbije, glavnom muftiji i predsedniku mešihata Islamske zajednice u Srbiji, kao i svim vernicima islamske veroispovesti.

Kako sa navodi u saopštenju kabineta predsednice Vlade, ona je navela da je „bogatstvo naše zemlje u različitostima, čije nas postojanje obavezuje na međusobnu saradnju, uvažavanje i poštovanje".

"Bajram je plemeniti podsticaj da u duhu zajedništva i prijateljstva bude nastavljen složan rad na razvoju zemlje, uz svest da u istinskom zajedništvu budemo okrenuti istinskim vrednostima, negovanju tolerancije, solidarnosti, duhovne sloge i tradicije. U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime želim vam da predstojeći praznik provedete u miru, zdravlju i radosti okruženi svojom porodicom i bližnjima. Bajram šerif mubarek olsun“, navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Vernicima muslimanske veroispovesti Ramazanski bajram čestitali su i članovi Brnabićkinog kabineta, između ostalih, ministar prosvete Branko Ružić, ministar za rad Nikola Selaković, ministarka pravde Maja Popović, ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić...