Priština: Hiseni neće biti deo tima u dijalogu sa Srbijom

Skender Hiseni
Izvor: © Kosovo Online

Bivši nacionalni koordinator za dijalog Srbije i Kosova Skender Hiseni neće biti deo tima u dijalogu sa Srbijom, prenosi Telegrafi.

Portparol kosovske vlade Perparim Krieziu rekao je da su Hisenija tokom prošlog meseca pozvali samo na konsultativni sastanak o dijalogu sa Srbijom, ali da neće biti deo tima.

"Normalno je da osoba koja je odgovorna za dijalog skoro devet meseci bude pozvana na radni sastanak u cilju pripreme nove vlade za ovaj proces. Međutim, Hiseni nije i neće biti deo dijaloga niti bilo kog tima za dijalog", potvrdio je on.

Poslanik Arber Redžaj je u televizijskoj debati izjavio je da Kurti poziva na konsultacije ličnosti koje su bile uključene u dijalog sa Srbijom.

"Kurti svakog dana zove bliske savetnike, dobro poznata politička imena, čak i ona s kojima se nismo složili, jer više nije reč o neslaganju u pogledu onoga što mislimo drugačije. Dakle, imamo puna imena – na primer Besnik Bisljimi je pozvao Skendera Hisenija, neko sa kim smo uglavnom imali nesuglasice jer je imao različite političke stavove po pitanju dijaloga. Naravno da ga je zvao i on je prihvatio poziv, Kosovo pripada svima i mi i on se moramo ponašati institucionalno. U to vreme je imao službenu dužnost, trebalo bi da nam da informacije i naravno da treba da odgovara institucijama Kosova“, izjavio je Redžaj.

Kurti je najavio da će razgoavarati sa liderima opozicije o platformi za dijalog sa Srbijom.

Kurti je rekao da će se razmotriti do sada postignute sporazume prethodnih vlada.

"Napravićemo svojevrsno skeniranje postignutih dogovora u prošlosti. Na osnovu dokumenata ispada da imamo od 15 do 53 sporazuma", potvrdio je Kurti.