Priština i Skoplje potpisali sporazum o saradnji koji uključuje i Brezovicu

Brezovica skijanje
Izvor: Wikipedia / ETH-Archiv

Skoplje i Priština potpisali su sporazum o ekonomskoj saradnji, a ministar ekonomije i trgovine Makedonije Krešnik Bekteši i kosovski ministar Veselj Krasnići razgovarali su o konkretnim zajedničkim projektima, uključujući spajanje ski-centara Brezovica i Popova šapka, prenosi Tanjug.

Kako prenosi makedonski portal Alsat, spajanje centara Brezovica i Popova šapka znači da bi oni u budućnosti trebalo da na turističkoj mapi budu predstavljeni kao jedan ski-centar, koji bi zajedničkim naporima Skoplja i Prištine započeo marketinšku kampanju za privlačenje stranih gostiju.

"Obavestio sam ministra Krasnićija da smo već završili fizibiliti studiju i da smo spremni da početkom sledeće godine, kada dobijemo informaciju kosovske strane, zajednički nastupimo u cilju pronalaženja ozbiljnih investitora sa velikim iskustvom u razvoju ski-centara", rekao je Bekteši.

Sporazum o saradnji je inače potpisan samo nekoliko sati nakon što je Ustavni sud Kosova odlučio da je vlada u Prištini neustavna.

Prištinski ministar trgovine Krasnići tvrdi da politička situacija na Kosovu neće biti prepreka za razvoj ekonomske saradnje sa Skopljem i da će danas potpisani sporazum koji se tiče saradnje u oblasti turizma, inovacija i preduzetništva biti realizovan.

Ноле 22
22. Decembar 2020.
Значи узеће и Брезовицу под своје шта Србима преостаје сем сеоба