Priština: Vakcine iz Srbije ilegalno na Kosovu, preduzimamo zakonske mere

Avdulah Hoti na KZN povodom sednice Ustavnog suda.jpg
Izvor: Ekonomia onlajn

Na osnovu podataka Granične policije, ne postoje dokazi da su vakcine za građane na severu Kosova legalno ušle na Kosovo, saopštila je Vlada u Prištini, a prenosi Ekonomia Onljan.

"Kosovske institucije nisu imale nikakvu zvaničnu komunikaciju sa srpskim vlastima po ovom pitanju, bilo direktno preko kancelarija za vezu, bilo uz posredovanje međunarodne zajednice.

Na osnovu informacija Carine i Granične policije nema podataka da su na zakonit način vakcine dopremljene na teritoriji Kosova. Pošto su vakcine na Kosovo ušle nelegalno, kosovske institucije preduzeće neophodne zakonske mere. Svaki medicinski proizvod koji ulaze na Kosovo moraju da budu u skladu sa propisima o uvozu, bilo da se radi o donaciji ili redovnom uvozu.

Kosovska agencija za medicinske proizvode i opremu mora izdati dozvolu za stavljanje u promet proizvoda. Ukoliko nije ispoštovana propisana procedura smatra se da je takav prizvod ilegalan. Nadležni organi trenutno preduzimaju odgovarajuće pravne radnje", saopšteno je iz vlade u Prištini.

Ja
26. Decembar 2020.
Vakcine treba ceo svet !!!
Srbin
26. Decembar 2020.
По вама илегално по нама легално они мисле да су држава ми мислимо да је то наша територија па нам њихова дозвола није потребна.
Ja
26. Decembar 2020.
Pa nijedan lek tokom pandemoje nije dostavljen na sever, cak su pokusalivivapoteke da zatvore. Treba li da se i ne vakcinisemo zbog nesposobnosti Vlade u Pristini. Ne bi bilo dobro da se proba sa sprecavanjem vakcinacije.
Kalafatović
26. Decembar 2020.
Šta li će da kaže ustavni sud?