Radojević: Glasovi građana nas obavezuju da se borimo za osnivanje Zajednice srpskih opština

Milan Radojević
Izvor: Kosovo Online

Novoizabrani gradonačelnik Severne Mitrovice na lokalnim izborima održanim 17. oktobra Milan Radojević danas je, po drugi put, potpisivanjem svečane izjave na Konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Severna Mitrovica preuzeo dužnost i imenovao za svog zamenika Adrijanu Hodžić.

Radojević je naveo da "ogroman broj glasova nosi i veliku odgovornost, da budemo na usluzi građanima, da saslušamo njihove potrebe, predloge i probleme i to od vas očekujem da budete na usluzi građanima, da budete njihov glas u skupštini da zajedno radimo i gradimo naš grad".

"Naš grad je otvoren za sve ljude dobrog srca i koji mu žele dobro, sami ste svedoci da su u ovom gradu svi ravnopravni bez obzira na etničku pripadnost i naša je obaveza da ta prava čuvamo. Kao gradonačelnik trudiću se da budem na usluzi svim našim sugrađanima, isto to očekujem od vas da timski radimo, pravimo prioritete, zajedničkim zalaganjem radimo na njihovoj realizaciji. Ogromna je odgovornost i ogromna obaveza, naš posao nije ni malo lak, od nas se očekuje da čuvamo prava građana i kao gradonačelnik ću se boriti da ta prava sačuvam. Kao što ću braniti ćirilicu, braniću i prava ostalih zajednica na njihov jezik i pismo, kao što ćemo braniti slobodu kretanja za Srbe, branićemo slobodu kretanja za ostale građane i zajednice u gradu", rekao je Radojević u svom obraćanju novom sazivu SO Severna Mitrovica,

Naglasio je da je izuzetno ponosan na odlične odnose sugrađana koji neguju međusobne i komšijske odnose u multietničkim naseljima poput Bošnjačke mahale, Mikronaselja, kao i na zdravstvene radnike koji su ne samo u pandemiji, bili na visini zadatka i pružili pomoć svima kojima je bila potrebna bez obzira na etničku pripadnost.

"Želim da tako nastavimo i dalje, to je ono što ovu opštinu, ovaj grad čini velikim, ali to su i temelji politike Srpske liste, koju ćemo nastaviti da sprovodimo i ubuduće", naglasio je Radojević.

Istakao je da će nastaviti da se bori za jednaka prava svih građana i poželeo uspeh u radu novoizabranim odbornicima u lokalnoj skupštini.

"Naš posao nije lak, nije jednostavan, puno toga je pred nama, velika očekivanja, treba nam jako puno energije. Želim da verujem, da ćemo svi zajedno, kao što ste danas bili jedinstveni i jednoglasni, što me izuzetno raduje i na čemu sam vam zahvalan, da se zajedno borimo za slobodu govora i kretanja, za noveinfrastrukturne i građevinske poduhvate, za ulaganje u zdravstvo i obrazovanje, ali isto tako glasovi građana nas obavezuju da se borimo i za osnivanje Zajednice srpskih opština koja nikoga ne ugrožava, ali garantuje sve prethodno navedeno“, rekao je Radojević završivši sa citatom Petra II Petrovića Njegoša „neka bude borba neprestana, neka bude što biti ne može“.

Radojević je za svog zamenika imenovao Adrijanu Hodžić.

„Po zakonu imenujem svog zamenika Adrijanu Hodžić i da ćemo nastaviti da zajedno radimo“, rekao je Radojević.