Radojević: Kurti odavno pravi spiskove za hapšenje

Milan Radojević
Izvor: Kosovo Online

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević izjavio je da premijer Kosova Aljbin Kurti mesecima unazad pravi različite spiskove za hapšenje i procesuiranje Srba, kao i da je spisak koji je objavio poslanik Samoopredeljenja u Skupštini Kosova Armend Muja samo najnoviji, prenosi N1.

"Ne pričamo samo o severu Kosova, sličan problem postoji i u opštini Štrpce, gde više od 90 ljudi, koji su radnici te opštine po srpskom sistemu, ima krivične prijave za napad na ustavni poredak", rekao je Radojević za TV Prva.

Ocenio je da je to način da se Kurti "obračuna sa svim viđenijim Srbima", odnosno da "obezglavi" političko rukovodstvo Srba na Kosovu i zaustavi otpor Srba prema njemu i institucijama koje vodi.

Govoreći o tome što se na najnovijem spisku za hapšenje nalaze i članovi porodice predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Radojević je kazao da od Kurtija "više ništa ne iznenađuje".

"Taj čovek prelazi sve granice neke političke korektnosti. Njegov cilj je da napadne sve Srbe koji brane Kosovo, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić naravno da je prva meta Aljbina Kurtija, zato što je najveći borac za prava Srba na Kosovu", rekao je Radojević.

Radojević je bio gradonačelnik Severne Mitrovice do početka novembra, kada je zajedno sa ostalim Srbima sa severa Kosova napustio kosovske institucije.