Radojević: Napadi iz Prištine na Radoičića dokaz ispravnosti njegovih postupaka 

Milan Radojević gradonačelnik Severne Mitrovice
Izvor: Kosovo Online

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević izjavio je da je svaki napad iz Prištine na potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića dokaz ispravnosti njegovih postupaka i opravdanost strahova građana od neodgovornih predstavnika Prištine.

"Svesni namere Dželjalja Svečlje da opravda neosnovanu upotrebu sile, prekoračenje ovlašćenje i ugrožavanje mira, nije nas iznenadila njegova izjava protiv potpredsednika naše stranke gospodina Radoičića, niti njegova potreba da za sve okrivi njega, ili Srpsku listu ili čak predsednika Aleksandra Vučića", naveo je Radojević u saopštenju.

Istina je, dodaje, ipak da svojim delovanjem i odlukom da slanjem albanskih specijalaca izaziva nemire na severu, pod velom tobož borbe protiv kriminala, Svečlja želi da spasi svoju političku stranku od suda javnosti kojoj su u kampanji obećavali kule i gradove, a umesto toga im doneli siromaštvo, obezvređene zarade, inflaciju od rekordnih 15 odsto i pregršt neispunjenih obećanja.

"Srbi znaju vrlo dobro da su svi napadi na potpredsednika Radoičića plod potrebe da se oslabe Srbi na Kosovu i Metohiji i pokori sever, ali Svečla i ostali u Prištini moraju znati da je rezultat upravo suprotan. Da svaki napad na gospodina Radoičića je dokaz ispravnosti njegovih postupaka i opravdanost strahova građana od neodgovornih predstavnika Prištine", naveo je Radojević.

Gradonačelnik Severne Mitrovice je upitao da li je kriminal bio kada je Dželjalj Svečlja sa svojim partijskim kolegama kamenjem gađao svojevremeno policajce u Prištini, da li je tada razmišljao o njihovoj bezbednosti, njihovim životima, njihovim porodicama i da li je sebe nazivao kriminalcem koji ugrožava zakonitost i vladavinu prava.

"Patroliranje oklopnim vozilima i hamerima kroz centar grada , dok se održava Mitrovački festival kulture i dok deca igraju na bini, pokazuje kako Priština zamišlja borbu protiv Srba na severu. Ne postoji grad u Evropi gde se patroliranje policajaca obavlja hamerima. Izgleda da deca koja igraju na bini i neguju kulturnu i folklornu tradiciju svoga naroda su pretnja po ustavni poredak Kosova. Mi smo svoji na svome, mi znamo ko smo i šta smo, i znamo za vaše namere. Zato jasno poručujemo da odavde nema nazad", kaže Radojević.