Radojević sa predstavnicima Srpske liste uručio tri sanitetska vozila KBC Kosovska Mitrovica

Srpska lista donacija sanitetskih vozila
Izvor: Kosovo Online

Gradonačelnik Severne Mitrovica Milan Radojević obišao je danas sa predstavnicima Srpske liste KBC Kosovska Mitrovica i tom prilikom uručio ključeve tri sanitetska vozila kao i opremu koja je neophodna za rad ove zdravstvene ustanove.

Radojević je prilikom posete izjavio da je su radnici Kliničko-bolničkog centra uvek bili uz svoje građane a da broj od 1.500 zaposlenih pokazuje koliko država Srbija brine o srpskom narodu.

“Želim da izrazim veliku zahvalnost rukovodstvu KBC, ali i svim zaposlenima,  na ogromnom trudu i nesebičnoj žrtvi koju su dali u borbi protiv pandemije koronavirusa. Ovo nije prvi put da naši zdravstveni radnici dele dobro i zlo sa svojim narodom, tako je bilo i svih ovih prethodnih godina. Zato je naša dužnost da konstantno ulažemo u razvoj zdravstvenog sistema. Sama činjenica da u ovoj ustanovi radi preko 1.500 radnika je dovoljan pokazatelj koliko naša država brine o našem narodu na ovom prostoru”, rekao je Radojević.

On je napomenuo da je ovo samo nastavak saradnje i da će se ona odvijati i u narednom period.

“Pre izvesnog vremena smo iz opštinskog budžeta uručili i određenu medicinsku opremu za koju verujem da će pomoći boljoj dijagnostici i kvalitetnom lečenju pacijenata. Planom budžeta i za narednu godinu predviđena su određena sredstva koja ćemo u saradnji sa rukovodstvom bolnice odlučiti koje su njihove potrebe i realizovati ih tokom naredne godine. U toku je i plan tretmana medicinsko-infektivnog otpada koji bi obuhvatio četiri opštine na severu. Preliminarni razgovori su obavljeni i nadam se da će plan biti realizovan na obostrano zadovoljstvo u toku narednih meseci”, kazaoje Radojević.

Direktor KBC Zlatan Elek istakao je da je Srpska lista već pomagaala KBC i dodao da će se zahvaljujući ovim donacijama otvoriti i novo odeljenje za patohistolohiju.

“Od gradonačelnika, odnosno iz opštinskog budžeta dobili smo opremu i otvaramo novo odeljenje patohistologije koje će mnogo značiti za celo građanstvo Kosova I Metohije. Očekujem nastavak ove saradnje, obećano nam je još dva vozila, a ova vozila znače život za ovaj narod. Veliki broj naših pacijenata pored lečenja u našoj ustanovi zahtevaju transport u tercijalne zdravstvene ustanove”,napomenuo je Elek uz želje da Srpska lista i Milan Radojević pobede na izborima 17. oktobra.

Predsedniki Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić podsetio je da je KBC u Kosovskoj Mitrovici glavni stožer opstanka srpskog naroda na ovim prostorima.

“Grad se ponosi zdravstvenim radnicima koji sebe nesebično daju u borbi protiv koronavirusa. Mi se zalažemo da olakšamo njihov rad. Danas je vozni park bogatiji za tri sanitetska vozila, do kraja godine biće donirano još dva vozila. Ono što smo obećali to i ispunjavamo, a u toku su i završne pripreme za početak dugo najavljenog projekta koji je najavio i predsednik Aleksandar Vučić, a to je rekonstrukcija KBC u Kosovskoj Mitrovici”, zaključio je Spirić.

Pored tri sanitetska vozila uručena je i velika količina opreme u vrednosti od nekoliko stotina hiljada evra.

Ja
07. Oktobar 2021.
Svega ce trebati narodu u svemu sto nemaju to je dobro sto radite iz srpske liste i ta sanitetska vozila su potrebna za KBC kosovska mitrovica !!!