Radojević sa šeficom Misije Unmik: Važno da se Srbima omogući glasanje na izborima 3. aprila

Radojević i Ziade
Izvor: Opština Severna Mitrovica

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević sastao se danas sa specijalnom predstavnicom Generalnog sekretara UN i šeficom Misije Unmik Karolinom Ziade sa kojom je razgovarao o problemima opštine, izazovima, ali i nedostatku komunikacije sa institucijama na centralnom nivou.

Tokom sastanka, kome je prisustvovala i zamenica gradonačelnika Adrijana Hodžić, Radojević je upoznao Ziade sa dosadašnjim rezultatima rada lokalne samouprave koju vodi, navodi se u saopštenju iz Kancelarije gradonačelnika.

Radojević je istakao da su poštovanje načela na kojima su osnovane Ujedinjene nacije, kao i vladavina prava temelji na kojima počiva savremeno društvo.

"Uloga Unmika i pošovanje Rezolucije 1244 je veoma značajno za mir i stabilnost u ovom delu Evrope", dodao je Radojević.

Takođe je istakao koliko je važno da se Srbima omogući glasanje na predstojećim izborima.

U toku sastanka, Hodžić je naglasila činjenicu da je opština Severna Mitrovica jedina multietnička opština koja stoji na raspolaganju svim građanima. 

"Svojim principima rada opština Severna Mitrovica predstavlja dobar primer promovisanja suživota. Dosadašnja konstruktivna i dobra saradnja opštine Severna Mitrovica sa Umikom će se nastaviti i u budućnosti", ističe se u saopštenju.