Rakić: Dve nove zgrade za raseljena lica koja se nalaze u kolektivnom centru "Hotel br. 3" u Zvečanu

Goran Rakić i Kristen Stec
Izvor: Kosovo Online

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić sastao se sa direktorkom Danskog saveta za izbeglice Kristen Stec sa kojom je razgovarao o izgradnji dve nove zgrade za raseljena lica u Zvečanu koja se nalaze u kolektivnom smeštaju "Hotel br. 3".

Projekat "Iznalaženje trajnih rešenja za stanovnike kolektivnih centara na Kosovu - faza dva" sprovodi Ministarstvo za zajednice i povratak u saradnji sa Danskim savetom za izbeglice, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kako se dodaje, Rakić je istakao da će administrativni problemi kada je u pitanju alokacija zemljišta za izgradnju biti brzo rešeni i da izrazio uverenje da će radovi na izgradnji dve nove zgrade početi u prvoj polovini godine pošto su sva sredstva obezbeđena.

Rakić i Stec izrazili su zadovoljstvo zbog uspešne relizacije prve faze projekta "Iznalaženje trajnih rešenja za stanovnike Kolektivnih centara na Kosovu" u kojoj su useljenjem u nove stanove na Brezovici, potpuno zatvoreni kolektivni centri u Štrpcu.

Istim projektom u drugoj fazi stambene jedinice u kolektivnom naselju "Bergen" kod Gračanice su renovirane u skladu sa evropskim standardima i za stanovnike ovog naselja obezbeđeni su veoma dobri uslovi za život.

Čestitavši ministru Goranu Rakiću na imenovanju na mestu ministra za zajednice i povratak šefica DRC- Kristen Stec izrazila je uvernje u nastavak dobre saradnje, kao što je to bio slučaj sa prethodnim ministrom Daliborom Jevtićem.

Grmi sever
03. April 2021.
Krenulo je sve na sever...