Rakić: I pored svih pritisaka pokazali smo snagu, jedinstvo i slogu

Srpska lista - lokalni izbori - konferencija za medije
Izvor: Kosovo Online

Na kosovskim lokalnim izborima kandidati Srpske liste su pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom, saopštio je večeras na konferenciji za medije predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Rakić je zahvalio građanima, pre svega na severu Kosova, posebno Severnoj Mitrovici, na najboljem do sada ostvarenom rezultatu.

Naglasio je da je srpski narod odazvao pozivu Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića i rekordnom izlaznošću dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak.

"Pored svih pritisaka na naš narod, na današnjim izborima pokazali smo snagu, jedinstvo i slogu", rekao je Rakić.

Dodao je da je prema preliminarnim podacima u Severnoj Mitrovici kandidat Srpske liste Milan Radojević osvojio više od 10.776 glasova.

"U opštini Gračanica, gde su građani pokazali visok stepen odgovornosti, naša kandidatkinja Ljiljana Šubarić, osvojila je oko četiri puta više glasova od svog protivkandidata", rekao je Rakić i naglasio da su to preliminarni podaci.

Podsetio je da je SL posle upada specijalnih jedinica ROSU na sever Kosova razmatrala mogućnost da ne izađu na izbore, ali da su posle konsuultacija sa predsednikom Vučićem odlučili da ipak izađu na izbore.

Rakić je ponovio da Srpska lista neće ući u kosovske institucije ukoliko u novemnbru ne počnu konsultacije o formiranju Zajednice srpskih opština.

"Ukoliko ne bude ZSO neće biti ni kosovskih institucija", rekao je Rakić.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić je rekao da se još čekaju rezultati sa juga Kosova.

"Naš posao još uvek nije završen. Čekamo rezultate sa juga, čekamo rezultate za odbornike. Hvala građanima koji su glasali za Srpsku listu", rekao je Simić.