Rakić: Kurti predlaže ubijanje Srba, recept za uklanjanje barikada je jednostavan

Goran Rakić
Izvor: Kosovo Online

Član Kriznog štaba Goran Rakić rekao je da kosovski premijer Aljbin Kurti otvoreno predlaže ubijanje Srba na barikadama, i poručio da će barikade biti uklonjene kada budu oslobođeni uhapšeni Srbi, specijalne jedinice Kosovske policije napuste sever Kosova i uklone se spiskovi za odstrel Srba.

Rakič je naglasio da Priština pokazuje da ne poštuje sporazume, kao ni prava srpskog naroda na Kosovu.

"Antisrpski narativ Prištine traje mesecima unazad i naš narod je na svojoj koži osetio koliko je Prištini stalo do poštovanja prava našeg naroda i potpisanih sporazuma. Poslednja izjava Aljbina Kurtija je prevršila svaku meru. Kurti otvoreno predlaže ubijanje Srba na barikadama, jer se po njemu barikade na drugi način ne mogu ukloniti", rekao je Rakić.

Kako je naveo, Kurtijev poziv prošao je bez reakcije međunarodnih predstavnika.

"On poziva na ubijanje naših majki, naših sestara, radnika, lekara, profesora koji se danonoćno i miroljubivo bore protiv njegovog terora. Ova pretnja nažalost prolazi bez odgovora međunarodnih predstavnika, što je nedopustivo", dodao je Rakić.

Prema njegovim rečima, recept za ulanjanje barikada je jednostavan.

"Oslobađanje svih uhapšenih Srba, povlačenje svih jedinica sa severa Kosova i Metohije, uklanjanje svih tajnih spiskova i lista za odstrel Srba", poručio je Rakić.