Rakić: Rane i nakon 23 godine od stradanja žetelaca u Starom Gracku i dalje otvorene

Staro Gracko - spomen ploča stradalim žeteocima
Izvor: Kosovo Online

Ministar za zajednice i povratak i predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je, povodom 23 godine od zločina u Starom Gracku, da su rane i dalje otvorene ali da nada da će počinioci biti kažnjeni i da će istina pobediti ne jenjava.

"Nada da će počinioci ikada biti kažnjeni jenjava ali naša borba za istinom nikada neće prestati jer je istina o zločinu jedino što može da ublaži preveliku bol porodica nevino stradalih žetelaca", napisao je Rakić na Fejsbuku.

Rakić je dodao da "oni koji imena počinioca ovog monstruoznog zločina treba da obelodane i da iste kazne nemo ćute svih ovih godina u nadi da ćemo zločine nad Srbima zaboraviti, a mi im poručujemo da naše stradale sunarodnike, komšije, našu stradalu decu nikad ne smemo i nećemo zaboraviti".

"Danas se vapaj za istinom čuje svuda tamo gde Srba ima jer Staro Gracko, jedno od najstradalnijih mesta na Kosovu i Milovan Jovanović, Jovica i Rade Živić, Andrija Odalović, Slobodan, Mileta, Novica i Momir Janićijević, Stanimir i Boško Đekić, Saša i Ljubiša Cvejić, Nikola Stojanović i Miodrag Tepšić to zaslužuju. Što više vreme prolazi naš glas za istinom i pravdom biće sve jači i jači, jer je izricanje najstrožije kazna za počinioce najmanje moguće što jedno društvo gde se zločin dogodio može da uradi", napisao je on.