Rakić: Srpska lista i kandidati za gradonačelnike dobili podršku od predsednika Vučića

Vučić sa predstavnicima Srba sa Kosova i direktorom Kancelarije za KiM
Izvor: Kancelarija za KiM

Srpska lista i kandidati za gradonačelnike na predstojećim kosovskim izborima dobili su punu podršku predsednika Aleksandra Vučića, rekao je lider Srpske liste Goran Rakić nakon sastanka sa predsednikom Srbije u Beogradu. 

Rakić je novinarima posle sastanka rekao da su teme razgovara sa predsednikom bile političko-bezbednosna i ekonomska situacija u kojoj se nalazi srpski narod na Kosovu, kao i dijalog Beograda i Prištine. 

"Naravno dijalog i iznalaženje kompromisnog rešenja je nešto što je neupitno  i na tome predsednik Vučić i dalje radi i nastaviće da radi. Pitanje je koliko je druga strana iskrena u svemu ovome, ali ono što smo dobili čvrste garancije i uveravanja predsednika Vučića da će nastaviti da se bori za naš narod i da će i dalje da se bori za dijalog", naveo je Rakić. 

Predsednik Srpske liste dodao je da se uvek kada nema dijaloga javljaju problem na terenu, napadi na srpsku imovinu, na srpske crkve i fizički napadi na Srbe jer su, dodaje, krivi samo zato što su Srbi.

Rakić je najavio da će država Srbija i predsednik Vučić dodatno finansijski pomoći srpski narod na Kosovu.

Ja
15. Septembar 2021.
To je dobro Imate punu podrsku predsednika vucica !!!
rodić
15. Septembar 2021.
šta bi...i to je sve...pa neki su objavili da će svaki srbin na Kosovu biti finansijski zbrinut...to jeste totalna budalaština ali baš je tako objavljeno...živo me interesuje kakve varijante za pljačkanje budćeta će sada kosovci da iznadju...
Cacaj
15. Septembar 2021.
Najbolje bi bilo za vas dase ne vracate nazad✌️
Nesa
16. Septembar 2021.
Da ali svi ovi kandidati svu svoju imovinu izmestili u Srbiju