Rakić: Zabrana služenja liturgije u Hramu Hrista Spasa kršenje ljudskih prava

Goran Rakić
Izvor: Ministartsvo za zajednice i povratak

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da je zabrana služenja liturgije jutros u Hramu Hrista Spasa u Prištini kršenje osnovnih ljudskih prava srpskoj zajednici na Кosovu i direktan udar na sve Srbe koji žive na ovim prostorima.

Predsednik Srpske liste je istakao da je duboko verovao da su ovakve stvari na Kosovu prošlost i da narodi koji žive ovde treba da rade na izgradnji međusobnog pomirenja i poverenja uz poštovanje svih vera.

”Ovo što se jutros dogodilo sveštenstvu i vernom narodu koji sem da obeleže veliki praznik, nisu imali nikakvu drugu nameru, ne samo da je loša poruka, nego i crveni alarm za međunarodnu zajednicu da se stvari moraju nazvati pravim imenom, a to je da ne postoji jednakost među narodima i da se ovim činom šalje jasna poruka da Srbi u svojim svetinjama ne mogu slobodno da propovedaju svoju veru kao i to da ne postoji verska ravnopravnost”, rekao je Rakić.

Kako je navedeno u saopštenju, Srpska lista nastaviće da se bori za prava Srba sa Kosova.

"Ovo je pokazatelj da, pored toga što se borimo na svim ostalim poljima da stvorimo bolje uslove za života za naš narod, moraćemo još odlučnije da se borimo da se zvono sa srpskih crkava čuje svuda tamo gde one postoje", naveo je Rakić.