Rama: Ne postoji albanski zločin već međunarodni organizovani kriminal

Edi Rama
Izvor: Reporteri

Albanski premijer Edi Rama na forumu "Europa Park“ u Minhenu izjavio je da ne postoji albanski zločin, ali da postoji međunarodni organizovani kriminal i da će se svaka zemlja koja teži pridruživanju Evropskoj uniji suočiti sa takvim optužbama, prenosi Reporteri.

Rama je kritikovao evropsku politiku, navodeći primer članka objavljenog u stranim medijima o uništavanju bande albanskih trgovaca ljudima.

"Kada su Bugari želeli da uđu, novine su pisale da će ih ubiti. Svaka zemlja koja se približi vratima Unije suoči se sa time. Ne postoji albanski zločin, organizovani kriminal je međunarodni. Kako je moguće da se krivične evidencije prekidaju? U Holandiji su Albanci već postali najgora stvar. Novine su pod velikim naslovom objavile da je banda Albanaca uništena. Uhapšeno je devet osoba, tri Holanđana, jedan Belgijanac, dve iz Poljske, jedna iz Maroka, i dva 65-godišnja Albanaca koji su čuvali skladišta u kojima se uzgajala droga, ali za politiku je bilo dobro to predstaviti kao albansku bandu“, izjavio je Rama.

Tokom govora, Rama je zatražio od foruma “Europa Park” početak pregovora o članstvu Albanije u Evropsku uniju.

Rekao je da je položaj Albanije čudan u ovom procesu i pozvao ih da posete tu zemlju, koja je, kako je naveo, najlepša i najsigurnija u Evropi.

"Ne mogu da zamislim kuću koja može dobro da funkcioniše ako unuci ulože veto na bake i deke. Naš položaj je vrlo čudan. Zaslepljeni smo ljubavlju prema Evropi. Pregovori su najvažniji za našu zemlju. Članstvo će doći kao posledica, ali pregovori su ono što je stvarno za nas. Lišiti države ovog instrumenta je besmislica. Pravi je trenutak da vam kažem da dođete u posetu Albaniji, udaljena je jedan sat i nekoliko minuta. Nećete zažaliti. To je prelepo mesto, za strance je to najsigurnije mesto u Evropi“, dodao je Rama.

Zoran
18. Oktobar 2020.
Dzabe se pravdas Rama, provaljeni ste 😉
Bajra
18. Oktobar 2020.
Nije provaljen to je tačno što govori
Sedat
18. Oktobar 2020.
Nemozes reci za nesto sto nikada nisi video i nisi bio,prvo idi vidi kako je,pa onda oceniga,poz od Kosova
Bajra
18. Oktobar 2020.
To je najljepša Država u Balkan in vrlo gostopimljni ja sam Romska nacija
Ali u Albaniju ne vide koja nacija si nego za njih si čovek kao svi ostali
Sedat
18. Oktobar 2020.
Bolju lepšu jevtiniju i sigurnije nema na Balkanu.