Ramosaj: ABK spremna da bude deo dijaloga sa Srbijom

Baškim Ramosaj, predsednik opštine Dečani
Izvor: Ekonomia onlajn

Član rukovodstva Alijanse za budućnost Kosova i gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj je rekao da je ta stranka spremna da bude deo dijaloga sa Srbijom, prenosi Ekonomija onlajn.

Ramosaj je rekao da je u razgovoru sa članovima predsedništva i liderom ove stranke Ramušom Haradinajem odlučeno da će, ukoliko se tako nešto zatraži, ABK biti deo dijaloga i da će dati svoj doprinos u odličivanju po važnim pitanjima za Kosovo.

"U razgovorima koje smo vodili sa gospodinom Haradinajem i sa predsedništvom ABK, dogovoreno je da ukoliko neko od nas bude to tražio, da učestvujemo u dijalogu, jer je naš lider uvek spreman za pomoć oko tema koje su važne za državu i politiku. Ako se od Alijanse zatraži da bude deo dijaloga, verujem da ćemo i mi biti deo dijaloga", rekao je Ramosaj.

Kada je reč o "non pejperima" Ramosaj kaže da bi kosovska vlada trebalo da budite oprezna, jer nije vreme za greške.

"Što se tiče ‘non pejpera’, moramo biti oprezni, jer on postavlja kriterijume, postoje garanti, postoje sporazumi i to ne može izaći iz okvira, a u ovim slučajevima moramo biti oprezni jer smo imali lošu prošlost s tim dokumenata i sada nije vreme za greške", rekao je Ramosaj.