Razrešeni konzul Begoli: Ovo se dešava samo u komunističkim državama

Gervala-Begoli
Izvor: Reporteri

Gramos Begoli koji je danas razrešen dužnosti konzula Kosova u Nemačkoj, kaže da se diplomate na ovaj način razrešavaju dužnosti samo u komunističkim zemljama. On je naglasio da ne može preko noći da se vrati na Kosovo, jer u Nemačkoj živi njegova porodica, prenosi Reporteri.

"Povratak akreditovanih diplomata preko noći dešava se samo u komunističkim zemljama sa autoritarnim liderima. Ovo dovoljno govori o besu ministarke Gervale", kazao je Begoli.

Njegovo momentalno razrešenje usledilo je odmah nakon što je on javno kritikovao šeficu kosovske diplomatije.

Begoli je rekao da je ministarka došla u konzulat u Hamburgu bez ikakve zvanične najave i da su zaposleni saznali za ovu posetu tek kada je tamo stigla.

On je rekao da je najava dolaska ministarke stigla preko poruke na društvenoj mreži WhatsApp, sa naloga na kome je bila slika životinje, tako da nije mogao da pretpostavi o kome se radi, a da mu iz Ministarstva spoljnih poslova nije zvanično odgovoreno da li je u pitanju Gervalin zvanični nalog.

Begoli je trebalo da preda dužnost krajem meseca, ali je Gervala ubrzala ovaj proces i naložila njegovo momentalno razrešenje.