Rečica: DPK osniva partijske ogranke u dijaspori

Elmi Recica sa dijasporom
Izvor: Kosovo Online

Poslanik i šef odeljenja za dijasporu Demokratske partije Kosova Eljmi Rečica nalazi se u poseti Švajcarskoj, gde je najavio formiranje ogranaka te stranke u svim gradovima gde žive Albanci.

Rečica je na Fejsbuku objavio da će to biti urađeno na zahtev građana u dijaspori i tamošnjih aktivista DPK, kao i da je posvećen formiranju ogranaka gde god Albanci žive u dijaspori.

"Izuzetno je zadovoljstvo upoznati naše građane koji žive i rade u dijaspori, ali su srcem i umom uvek blizu svoje domovine. Na zahtev naših građana u dijaspori i u cilju što bolje koordinacije zajedničkog rada na jačanju i razvoju zemlje, Demokratska partija Kosova je započela obavezu da formira svoje ogranke gde god Albanci žive u dijaspori", poručio je Rečica.

On je naveo da je imao brojne sastanke sa građanima Kosova u Švajcarskoj, a najavio je i druge sastanke sa uspešnim preduzetnicima i ličnostima albanskog kulturnog i političkog života u toj zemljij.

"Na sastanku sa novim Predsedništvom podogranka DPK u Cirihu, razgovarali smo o novim političkim planovima i programu DPK za jačanje uloge dijaspore i za stvaranje najpovoljnijih uslova za njihova ulaganja na Kosovu. Zahvaljujem svim našim građanima u Cirihu na njihovom interesovanju i poverenju da nam se pridruže na našem zajedničkom putu", napisao je Rečica.