Rečica: Neodgovorna vlast zaslužna za nedostatak materijala za pasoše

Elmi Rečica
Izvor: Gazeta Ekspres

Poslanik Demokratske partije Kosova Eljmi Rečica reagovao je povodom ograničene proizvodnje pasoša za diplomatska predstavništva Kosova od strane Ministarstva unutrašnjih poslova, istakavši da se takva situacija najviše odražava na kosovsku dijasporu.

Rečica je na Fejsbuku naveo da nedostatak pasoša stvara probleme emigrantima u dobijanju boravišne dozvole i planiranju putovanja na Kosovo.

"Mnogi nezadovoljni iseljenici u Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj reagovali su na ovu situaciju, jer su neki od njih izgubili planirane godišnje odmore, što je izazvalo veliki trošak", istakao je Rečica.

On je dodao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova moralo na vreme da obezbedi materijal, kako građani ne bi bili uskraćeni za osnovna prava, kao što je izdavanje putnih isprava.

"Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore treba da obavesti iseljenike o nedostatku materijala i uputi diplomatska predstavništva kako da postupe, pošto je pritisak na konzulate veoma veliki od strane iseljenika. Zbog neodgovornosti i neznanja ove vlasti, očekuje se da se ova  situacija nastavi i dalje, stvarajući probleme našim emigrantima i onemogućavajući im da provedu odmor u domovini", ističe Rečica.