Republička izborna komisija donela pet odluka za parlamentarne i predsedničke izbore

Republička izborna komisija
Izvor: Republička izborna komisija

Republička izborna komisija donela je pet odluka po kojima će se postupati u procesu vanrednih parlamentarnih i redovnih izbora predsednika Republike, najavljenih za 3. april 2022. godine, prenosi portal N1.

Na sednici Rebubličke izborne komisije u Beogradu usvojena je Odluka o obrascima za podnošenje izborne liste kandidata za narodne poslanike Skupštine Srbije.

RIK je, kako je objavila agencija Beta, doneo Odluku o obrascima za podnošenje prijava za posmatranje rada organa za sprovođenje izbora za narodne poslanike.

Donete su i odluke o utvrđivanju boje glasačkog listića i boje kontrolnog listića za proveru ispravnosti glasačke kutije na parlamentarnim i izborima za predsednika Srbije.

RIK je usvojio i Odluku o davanju saglasnosti za određivanje biračkih mesta sa više od 2.500 i manje od 100 birača na predstojećim izborima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je vanredne parlamentarne izbore za 3. april i raspustio Skupštinu Srbije, a predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je da će početkom marta raspisati redovne predsedničke izbore.