Rizvanoli: Ugovor sa MCC omogućiće energetsku stabilnost Kosovu

Potpisivanje ugovora sa MCC
Izvor: Facebook

Kosovska ministarka ekonomije Artane Rizvanoli saopštila je da je u američkom Kongresu potpisan ugovor sa kompanijom Milenijum čelendž korporejšn (MCC) vredan 236,7 miliona dolara, što će omogućiti stabilizaciju snabdevanja električnom energijom.

Rizvanoli je na Fejsbuku napisala da je, u kritičnom trenutku za energetski sektor Kosova, ponosna što potpisuje tako važan sporazum za energetski i ekonomski sektor.

"Ovaj program omogućiće stabilizaciju snabdevanja električnom energijom, integraciju obnovljivih izvora energije i pripremu radne snage za zapošljavanje u energetskom sektoru, sa posebnim fokusom na žene", istakla je Rizvanoli.

Ona se zahvalila direktorki MCC za Kosovo Sari Olmstead i vođi lokalnog tima za razvoj projekta Lum Miti, kao i svim članovima njenog tima i kabineta koji su doprineli razvoju programa.

"Zahvalna sam Vladi Kosova i timovima MCC na velikom trudu koji je uuložen kako bismo stigli dovde, i obećavam da ćemo nastaviti marljivo da radimo na realizaciji programa što je brže moguće, u skladu sa potrebama i zahtevima sektora", zaključila je Rizvanoli.