Rugova: Rukovodstvo DSK da ostane po strani zbog debakla na izborima

Naser Rugova
Izvor: Koha ditore

Član Generalnog saveta DSK Naser Rugova zatražio je od predsednika Ise Mustafe i ostalih lidera stranke da ne učestvuju u izbornom procesu 14. marta, prenosi Koha.

Mustafa je najavio ostavku nakon poraza DSK na izborima 14. februara, gde je njegova stranka bila treća sa oko 13 odsto glasova.

"Ovo rukovodstvo, po mom mišljenju, mora da stoji potpuno po strani zbog izbornog debakla koji je DSK pretrpeo pod vođstvom tog rukovodstva. Ne bi trebalo da se mešaju u izbore i novo vođstvo stranke. Postoje tendencije da se nametnu, smatram da žele da sazovu vanrednu i izbornu skupštinu bez analize i razrade uzroka. Oni mogu čak i da rade takvu kozmetiku, ali kako mogu da reformišu stranku i krenu napred sa ovim rukovodstvom koje je stranku dovelo u ovo stanje. Bojim se da će svaka improvizacija i pokušaj recikliranja brojki koje su deo ovog izbornog fijaska oštetiti DSK", rekao je Rugova.

Rugova, poslanik u prošlom parlamentu, kaže da bez izvinjenja oni koji su po njemu doveli stranku u ovu državu ne mogu ići napred.

"Rukovodstvo mora da se izvini skupštini koja ga je izabrala, mora da se izvini Generalnom veću koje je imenovalo ovog predsednika i mora da se izvini članstvu DSK“, kaže Rugova.

Predsednik DSK Mustafa i zamenik predsednika Ljutfi Haziri, nakon što su izgubili izbore, rekli su da su iznenađeni porazom.