Rusta: Gervala je svojim izlaganjem u SB dala argumente zemljama koje ne priznaju Kosovo da tako i dalje misle

Teuta Rusta, članica Socijaldemokratske partije
Izvor: Facebook

Članica Socijaldemokratske partije Teuta Rusta iznela je brojne kritike na račun kosovske ministarske spoljnih poslova Donike Gervale, koja je predstavila stanje na Kosovu na današnjoj sednici Saveta bezbednosti.

Rusta je na Fejsbuku napisala da je Gervala „produžena ruka Aljbina Kurtija“ i da je svojim izlaganjem „dala argumente zemljama koje nisu priznale nezavnisnost Kosova, da to ne učine ni u budućnosti“.

„Ono što je Vjosa Osmani uradili u intervjuu za BBC, to je Gervala ponovila u Savetu bezbednosti. Unutrašnji rat pretvorila je u spoljašnji spektakl“, napisala je Rusta.

Ona je istakla da je rad kosovskog ministarstva spoljnih poslova u suprotnosti sa onim što mu je misija, a to je, kako kaže, izgradnja odnosa sa drugim zemljama.

 „Gervala daje argumente državama koje nas nisu priznale i koje se bore protiv državnosti Kosova, da tako nastave i dalje. To su zemlje u kojima socio-ekonomska stvarnost Kosova ne menja svoj politički položaj, jer nisu povezane sa unutrašnjim kretanjima. Ovde se postavlja pitanje s kim Gervala komunicira? “, poručila je Rusta.