Šahini: Za EU Kosovo nije država 

Besa Šahini
Izvor: Gazeta Express

Bivša ministarka obrazovanja Albanije Besa Šahini ocenila je da se balkanski "mini Šengen” ne razlikuje  od ostalih sličnih projekata, prenosi Kljan Kosova.

"To je forum na kojem se lideri regiona sastaju lakše nego inače", rekla je Šahini u emisiji "Rubikon".

Ona je ocenila da Evropska unija nema novih ideja za Zapadni Balkan.

"Velika je nejednakost između zemalja regiona i EU. Više nema dileme da Balkan nema blisku evropsku perspektivu. Regionalna saradnja zavisi od našeg odnosa sa EU. Druga stvar je odnos Kosova sa Srbijom. Kosovo nije država ni za Srbiju, ni za EU i većinu međunarodnih organizacija. Za EU Kosovo apsolutno nije država”, rekla je Šahini.

One je dodala da Kancelarija EU na Kosovu nije kao u drugim zemljama Zapadnog Balkana.

"Region se tretira vrlo nejednako. 'Mini Šenge'n ne vidim drugačije od ostalih projekata", dodala je Šahini.

Šahini je istakla i to da bi EU trebalo da se pozabavi time kako da se napreduje ka postizanju sporazuma Kosova i Srbije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja
17. Decembar 2020.
I nemoze da bude drzava kada je illegalna i nezakonita kosovo je deo srbije srpsko istorijsko pravo i srpska je drzava oduvek bila kosovo je srbija!!!!!!
Ja
17. Decembar 2020.
Kosovo je illegalno to svi znamo nemoze tudja zemlja biti nicija osim srbima sto pripada istina je i pravda vi ste sa lazima i nepravdama tudju zemlju illegalno i lazno stvorili i ono sto uopste vama ne pripada nikad nije ni bila ovo je vas plan od 100 godina koristile ste ceo svet i njihovo oruzje i vase teroristicke lazi da bi srbe i srpski narod ponistili i tudju zemlju silom otimati to je istina i svasta i svacega lazete ono sto uopste nije istina i nista nije istina osim vasih lazi sto necete da priznate Vase extremne lazi !!!!!!
Ja
17. Decembar 2020.
I stvarno i istina je da sve je laz od pocetka i do danas od albanskih terorista !!!!!!!