Šalja: Poslanička grupa Samoopredeljenja režirana tehnička mašinerija

Ferat Šalja
Izvor: Facebook, Ferat Shala

Predsednik Odbora za ekonomiju u kosovskoj skupštini Ferat Šalja kritikovao je premijera Aljbina Кurtija i njegove ministre zbog izbegavanja odgovornosti i ignorisanja građana nakon jučerašnjeg glasanja o budžetu, prenosi Koha.

Šalja je parlamentarnu grupu vladajuće stranke nazvao "režiranom tehničkom mašinerijom".

"Odobriti reviziju budžeta bez premijera u sali, u prisustvu jednog ministra, bežanje je od odgovornosti, ignorisanje građana. Trebalo je da bude prisutno najmnje pola članova Vlade. Ministri koji je trebalo da brane budžet nisu bili u sali. Budžet nije u službi građana i ne ispunjava vladin program i ne ispunjava nijedan izborni kriterijum koji je vlada obećala", rekao je ŠAlja.

Nedostatak ministara u sali, kako je dodao, onemogućio je da se razgovara o projektima.

"Samo ’režirana tehnička mašinerija’. Nedostaju finansije u vitalnim sektorima. U principu se ne odobrava ni preliminarni Zakon o ekonomskom oporavku. Građani ne znaju šta je državni budžet od danas do kraja godine. Zbog nedostatka transparentnosti i straha od suočavanja sa istinom, premijer Кurti nije bio u sali i bio je samo ministar finansija, koji je većinu prećutao. Uznemirujuće je ono što se dogodilo", rekao je Šalja.