Šalja: Specijalne jedinice nikako ne treba da se povlače sa severa

Drizan Šalja
Izvor: Kosovo Online

Stručnjak za bezbednost Drizan Šalja u izjavi za Kosovo onljan ocenjuje da je bezbednosna situacija na severu Kosova stabilna, uprkos pokušajima pojedinih medija da se prikaže drugačije stanje.  

Prema njegovom mišljenju, kosovska policija deluje u skladu sa operativnim planom za sprovođenje vladine odluke, štiteći teritorijalni suverenitet Kosova i sprečava bilo kakvu eskalaciju situacije.

“Situacija je za sada mirna, nema nijednog incidenta. Informacija da su pretučene tri osobe nije tačna, svi mi treba da smirimo situaciju. Kosovska policija profesionalno radi svoj posao”, ističe Šalja.

Šalja navodi da treba nastaviti sa sprovođenjem operativnog plana i da se ni na koji način Specijalne jedinice kosovske policije ne povlače sa severa, jer bi to značilo da situacija nije stabilna.

“Kosovska policija treba da proceni situaciju na terenu, čak može da poveća broj pripadnika policije. Ali sve zavisi od poteza predsednika Vučića, kosovska vlada je odlučna da ide do kraja. Ali ako Vučić želi rat, onda to ne može da se izbegne, Vlada Kosova nije za rat, sve i da jeste, međunarodna zajednica i Amerikanci to neće dozvoliti”, kaže Šalja.

On smatra da je odluka Vlade Kosova o primeni reciprociteta za srpske registarske tablice ispravna, sugerišući da bi se održavanjem sastanka lidera Kosova i Srbije u Briselu, prevazišla trenutna situacija. Iako je, kako kaže, Kosovo postupilo u skladu sa Briselskim sporazumom.

mara
27. Septembar 2021.
Teritorijalni integritet se ne stiti merama o zameni tablica..vi i ne znate sta je teritorijalni integritet i ko ga stiti.Vi ga stitite tako sto 10 dana sedite medju barikade sa snajperima i puskama uperenim u narod koji je nenaoruzan to nema veze sa integritetom vec sa terorisanjem jer narod ne pruza otpor,pusta muziku,stavlja zastave i sta vec..pa sto im ne pomerite barikade ako ste neka drzava ko sto kazete. vi ste ih okruzili provocirate ih kreveljanjem,koja to policija u svetu radi.Salja vidi se da si ratovao sa UCK ili im bio logisticka podrska pa ocigledno znas kako se u takvim situacijama treba ponasati sa nenaoruzanim civilima.
Lii
27. Septembar 2021.
Bravo Shala
Zuja
27. Septembar 2021.
Nek procita rezoluciju 1244 i sve ce mu biti jasno
Maximus Decimus Meridius
27. Septembar 2021.
Ako je ovaj stručnjak onda sam ja Cezar
Hajduk Veljko
27. Septembar 2021.
Kurti je sad u mat poziciji jer je svestan da je okruzen srpskom zandarmerijom i ako bi sad krenuo u bilo sta nijedan ,, specijalac'' njegov se nebi izvuko. Nezna sta da radi jer je kasno uvideo gresku gde je poslao ove takozvane specijalce...