Samoopredeljenje: Krivična prijava protiv Hotija zbog pretnje Kurtiju

Pokret Samoopredeljenje
Izvor: Koha.net

Pokret Samoopredeljenje podneo je krivičnu prijavu protiv kandidata za poslanika iz Socijaldemokratskoj inicijtive Hadži Hotija zbog “pretnji ubistvom Aljbina Kurtija” objavljene juče na Fejsbuku i naglasili da jezik zločina nema mesta u politici.

"Nakon što su mediji upozoreni na brutalnu pretnju upućenu lideru Pokreta Samoopredeljenje Aljbinu Kurtiju, predstavnik pravne kancelarije Pokreta Berat Ganiki, podneo je krivičnu prijavu u Policijskom centru" Centar "u Prištini", navodi se u saopštenju Pokreta Samoopredeljenje objavljenom na Fejsbuku.

U Pokretu dodaju da ne znaju da li je pretnja naručena ili je objavljena zbog mržnje prema ovom političkom subjektu.

„ Te stvari treba da otkriju policija i tužilaštvo”, navode u Samoopredeljenju i objašnjavaju da je Hoti deo koalicije koja je poznata po lošem upravljanju i zarobljavanju države. Pored njegove stranačke pripadnosti, njegove javne objave na društvenim mrežama pokazuju da je nasilnik i veliki obožavatelj predsjednika Republike”, piše u postu.

Samoopredeljenje najavljuje borbu protiv ovakve pojave.

„Često vidimo fenomen mešanja nasilnih i zločinačkih elemenata sa političkom, zakonodavnom i izvršnom elitom. Upravo se ovim fenomenom Pokret Samoopredeljenje želi boriti. Narod Kosova ne želi da kriminalci budu na vlasti. Cenimo javne i političke faktore kao i građane koji se distanciraju i osuđuju takvo ponašanje, naveli su u Pokretu i izrazili očekivanje da policija i tužilaštvo postupe u skladu sa zakonom.

Kosovo ima samo jedan put napred, zakon i razvoj, u beskompromisnoj borbi protiv kriminala, nejednakosti i neznanja “,ističu u Samoopredeljenju.