Samoopredeljenje: Perparimu Rami nedostaje politička podrška

Perparim Rama
Izvor: Albanian post

Iz Pokreta Samoopredeljenja su poručili da gradonačelnik Prištine Perparim Rama, koji je na vlasti četiri meseca, nema političku podršku, kao i da ne zna koje su njegove nadležnosti. S druge strane iz Demokratskog saveza Kosova poručuju da je Rama svaki dan sa građanima koji ga cene i poštuju, prenosi Ekonomija onlajn.

Šef poslanika Samoopredeljenja Gezim Švečlja poručuje da Rami nedostaje politička podrška, jer su Demokratski savez Kosova i Demokratska partija Kosova podeljeni.

"Mislimo da gospodinu Rami nedostaje politička podrška jer ne vlada zajedno sa DSK i DPK, a on je delio vlast sa te dve partije. Zato je on bespomoćan i ne zna o sopstvenoj odgovornosti i nadležnostima. To se vidi u načinu na koji je podelio rukovodeća mesta u javnim preduzećima", dodaje Švečlja.

Dodaje da je Rama imenovao savetnike u svom kabinetu za šta nema nadležnost, kao i da nedostaju uobičajene ili svakodnevne usluge koje su ranije nuđene građanima Prištine.

Pokret Samoopredeljenje je, kako kaže, ponudio podršku Rami u vezi sa projektima koji su vezani za dobrobit građana, ali on nije bio zainteresovan.

“Smatramo da je poništenje odluke za naselje Kalabrija bila nezakonita odluka, žalili smo se Ministarstvu uprave i lokalne samouprave i očekujemo da reaguje i tu odluku poništi", kaže dalje Švečlja.

Dodaje da je Priština "šampion" jer su za četiri meseca održane samo dve sednice gradske skupštine.

S tome, Miljazim Vitija, odbornik DSK, poručuje da je Rama svaki dan na sastancima sa građanima što njegovi prethodnici nisu činili.

On je dodao da je u Prištini osam godina urađeno malo toga i da je potrebno vreme da se nadoknade izgubljene godine.

"Kao poslanik, cenim dosadašnji Ramin angažman. Skoro svaki dan je na sastancima sa građanima, veoma je popularan i blizak građanima i upoznat je sa svim njihovim problemima", dodaje Vitija.

On je naglasio da je će projekat "Kalabrija" bitii rešen u kratkom roku na korist građana.