Samoopredeljenje: Želimo samostalno da formiramo vladu

Perparim Krieziu
Izvor: Klan Kosova

Portparol Pokreta Samoopredeljenje Preparim Krieziu izjavio je da će ta stranka pokušati da samostalno formira novu vladu, i zato će sačekati prebrojavanje uslovnih glasova i onih iz dijaspore, prenosi Telegrafi.

 "Sada kada je završeno prebrojavanje redovnih glasova, čekamo na početak prebrojavanja uslovnih glasova i onih iz dijaspore, kojih ovog puta ima više nego u bilo kom prethodnom izbornom procesu. Volja građana izražena na ovim izborima nikad nije bila jasnija“, rekao je Krieziu.

Prema negovim rečima, građani su pokazali da žele radikalnu promenu i u politici i u upravljanju.

"Zemlji je potrebna nova vlada, jer više od sedam meseci imamo nelegitimnu i protivzakonitu vladu. Očekujemo da ćemo imati potreban broj poslanika za formiranje vlade i drugih institucija“, istakao je Krieziu.

Kako je rekao, sada treba dati dovoljno prostora CIK da pažljivo prebroji sve glasove i izvrši verifikaciju svih glasova,što je pre moguće.

"Izuzetno je važno da se svi glasovi pažljivo prebroje i overe bez gubljenja vremena, kako bismo što pre nastavili sa formiranjem institucija“, rekao je portparol Samoopredeljenja.

Inače, prema preliminarnim rezultatima, a koji ne uključuju uslovne glasove i one iz dijaspore, Samoopredeljenje je osvojilo 378.550 glasova, tj. 47,85 odsto od ukupnog broja glasova.