Saopštenje redakcije KO: Zlonameran i besmislen napad RTK na naš portal

RTK
Izvor: Printscreen

Redakcija RTK jutros je iznela potpuno tendenciozan, netačan i zlonameran komentar na račun rada Kosovo onlajn, u vezi sa tekstom koji je bio objavljen na našem portalu i ubrzo povučen, a tiče se izjave ambasadora Srbije u Vašingtonu Marka Đurića, koju je on u intervjuu za Glas Amerike dao pre dva meseca, na temu nerazjašnjenog ubistva braće Bitići.

Da odmah razjasnimo dilemu i otklonimo bilo kakvu "zabrinutost" kolega iz RTK, kao i njihovog "stručnog" sagovornika Aljberta Spahiua, tekst sa izjavom Marka Đurića greškom je jutros objavila agencija Tanjug, previdevši da je data još 16. oktobra i ona se tako našla i među našim naslovima.

Tanjug je ubrzo poslao obaveštenje svim redakcijama sa molbom da se tekst sa starom izjavom Đurića ne koristi, uz objašnjenje da se radi o njihovoj tehničkoj grešci.

Da damo i dodatno pojašnjenje kolegama iz RTK, link sa Đurićevom izjavom, u objavi Glasa Amerike na Instagramu od 16. oktobra, sinoć su u tekstu sa poslednjom izjavom ambasadora Kristofera Hila u Senatu, kao prilog ubacile kolege sa portala Glas Amerike. Eto, tako se on ubrzo našao greškom i na pojedinim portalima u Srbiji, pa i na Tanjugovom servisu, odakle je preuzet i na Kosovo onlajn.

U maniru dobrih kolegijalnih odnosa i prakse, koji nažalost nisu prisutni kod uredništva RTK, mi smo na molbu Tanjuga reagovali i povukli tekst, što inače radimo samo u retkim situacijama, kada dođe do sličnih tehničkih propusta. 

Da nemamo problem sa bilo kojom temom ili naslovom, nezavisno da li stižu od srpskih ili albanskih sagovornika i izvora, dokazujemo svaki dan. Svaki dobronameran čitalac našeg portala oko toga sasvim sigurno nema dilemu.

Žao nam je, ali teorije zavere i besmislena maliciozna tumačenja, kojima se bavi RTK, zaista ne spadaju u domen interesovanja i rada portala Kosovo onlajn.