Šarić: Nije problem Kosovo, već otimanje Kosova

Print Screen
Izvor: Print Screen

Istoričar i teolog iz Rijeke Goran Šarić ocenio je da bi Evropa, koja gubi identitet i nestaje, imala šansu, ukoliko bi prihvatila vrednosti koje u sebi ima kosovski zavet, piše Sputnjik.

On je objašnjavajući u emisiji "Dok anđeli spavaju" zašto je Balkan, a naročito Kosovo centar sveta, napomenuo da se ne slaže sa formulacijama poput one "problem Kosova".

"Nije problem Kosovo, već je problem otimanje Kosova, jer ako je Kosovo problem, zašto je neko oteo problem? Vi otimate probleme? Kako za Amerikance Kosovo nije problem nego su napravili Bondstil? Kako za Albance Kosovo nije problem, nego su ga oteli", upitao je Šarić u emisjiji .

Prema njegovim rečima, oni koji govore o "kosovskom mitu" zapravo sami priznaju da je Kosovo fundament srpstva i Srba.

"Evropa je potonula u materijalizam i zato je gotova. Kada bi Evropa koja gubi identitet, koja nestaje, koja je hodajući mrtvac, prihvatila vrednosti koje u sebi ima kosovski zavet – žrtvovanje za nebesko, za nju bi postojala šansa", ocenjuje Šarić.

Šarič je takođe istakao da je Srbima potrebno da se "okrenu Bogu".

"Kada bi crkve bile pune kao što su bile pune kafane ili stadioni, kada bi sutra cela Srbija otišla na molitvu u pravoslavne crkve širom zemlje, to bi bio najveći strah za sve neprijatelje Srba", rekao je Šarić.

On smatra da Srbima nisu potrebne fabrike, već crkve i dodaje da je "molitva najbrži put do Boga i najjača snaga jedne nacije".

"Kada prolazim Beogradom vidim mnogo manje crkava u odnosu na recimo Zagreb ili Rijeku. To je ono što treba Srbima, njima trebaju crkve, a kada budu imali crkve onda će biti i fabrika i svega ostalog. Dakle, prvo duhovno, pa materijalno", uveren je Šarić.

Srbija se devedesetih borila protiv "Ramba"

Šarić je podsetio da se upravo na prostoru Balkana Rimsko carstvo podelilo na Zapadno i Istočno, a hrišćanstvo na pravoslavno i katoličko.

"Gde je počeo pad Amerike kao jedine svetske sile? Upravo ovde, na Balkanu. Ljudi u Srbiji devedesetih godina nisu ni bili svesni da su deo borbe koja prevazilazi sve što su mogli zamisliti, borbe protiv novog svetskog poretka. Devedesetih godina Srbi se bore protiv Amerike koja nije tada bila ono što je danas, kada Bajden tri puta pada po stepenicama. Tada je Amerika bila Terminator, Rambo, svi smo verovali u njihovu demokratiju, a devedesete su bile vrhunac američke snage. I u tom trenutku joj samo Srbi staju na crtu. Nema Rusa, nema Kineza. Tih deset godina su u stvari spasile svet jer su dale priliku drugim silama, drugim centrima moći, da izrastu, pa je izrasla Rusija, pa Kina, pa Indija u perspektivi. Ništa od toga ne bi bilo da se Srbija deset godina nije borila protiv novog svetskog poretka, navodi Šarić i dodaje da jedan od podnaslova knjige koju piše glasi "Kako su ludi Srbi srušili novi svetski poredak".

Глaвoћaнин
28. Mart 2021.
Svaka cast Gorane.
Realist
28. Mart 2021.
Pa ovaj covek se zajebava sa
srpskim narodom.
Ja
28. Mart 2021.
Jer nisu i nemaju tog prava otimati tudju zemlju sa silom i srbija to nesme dozvoliti !!!!!!