Sastanak Petkovića i predstavnika Srba sa Kosova

Petković sa Srbima sa Kosova
Izvor: Kosovo Online

U Domu kulture "Gradac", u Raški, održan je sastanak direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića sa predstavnicima Srba sa Kosova.

Na sastanku sa Petkovićem bili su prisutni direktori institucija države Srbije na Kosovu, predsednik Srpske liste i ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, kao i potpredsednici SL Igor Simić i Dalibor Jevtić.

Sastanak je zatvoren za javnost, a medijima je bilo dozvoljeno slikanje početka sastanka. 

Sastanak se održava uoči početka primene mera reciprociteta, tačnije samo nekoliko sati pre nego što će kosovske vlasti prestati da priznaju ličnu kartu Republike Srbije i svim građanima koji imaju ovaj dokument će na administrativnim prelazima uručivati ulazno-izlazni dokument. Sutra će početi i preregistracija vozila sa tablicama Srbije na kosovske. 

Petković je juče najavio da će Srbi zahtevati formiranje Zajednice srpskih opština, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas zamolio "predstavnike moćnih i velikih zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova da vode malo računa o međunarodnom pravu i realnosti na terenu i da ne dozvole da njihovi štićenici izazovu sukob".