Savić: Majke Kosmeta sutra se okupljaju protiv Kurtijevog zuluma

Savić
Izvor: Kosovo Online

U Severnoj Mitrovici sutra u 15 sati će biti održan skup kao odgovor žena sa severa Кosova na, kako kažu, "ugnjetavanje i zulum" koji svakodnevno trpe od strane vlasti u Prištini.

Održavanje ovog skupa najavila je Gordana Savić načelnica službe za promociju zdravlja i naučno istraživačkuu delatnost u Kliničko bolničkm centru u Severnoj Mitrovici i istakla da je narod zabrinut.

"Ne želimo da živimo u getu i da decu odgajamo u ovakvim uslovima. Želimo da se naša deca rađaju, da žive i da se školuju u slobodi i miru kao i sva druga deca ovog sveta. A mislim da to zaslužuju, da nisu drugačiji od ostale dece.  Zato ćemo se mi žene u sredu da se u Kosovskoj Mitrovici okupimo i da iskažemo nezadovoljstvo i našu veliku brigu, najpre zbog naše dece koja su rođena na ovoj svetoj zemlji i koja imaju pravo da nastave da žive ovde u slobodi i miru za šta se svi mi borimo. Ne možemo da trpimo zulum, da nam Kurti uzima novac koji nam je potreban za odgajanje naše dece, da našoj deci oduzima parče hleba, ovo je zaista previše. Složićete se svi sa mnom. Zašto da našu decu na putu do škole presreću specijalci sa puškama? Samo zato što je naša zemlja jedina zemlja Srbija. Zato još jednom pozivam sve žene da se u sredu u Kosovskoj Mitrovici okupimo na velikom mitingu i da iskažemo naše zadovoljstvo i brigu", istakla je ona na konferenciji za medije.

Savić je, inače zaposlena u Kliničko bolničkom centru 30 godina, a ona je najavila skup žena, jer je čitav svoj život provela u Severnoj Mitrovici i majka je je studenta prve godine Medicinskog fakulteta u Severnoj Mitrovici.